От х:

Днес в x:

Общината за спрените ремонти: Държавата да изпълни ангажиментите си към гражданите!

На бул."Благоев" търпят последствията от спрените пари по ОП "Околна среда"

Средства по междинните плащания по Оперативна програма "Околна среда" към момента няма, това заявява в отговор на запитване на Община Димитровград Спиридон Александров, който е ръководител на програмата.

Писмото е във връзка със спрените пари по ОП "Околна среда", които блокират работата по Водния проект в Димитровград близо два месеца.

Днес от пресслужбата на Общината разпратиха до медиите отговора, който кметът Иво Димов намира за незадоволителен, още повече, че "гражданите понасят последиците от санциите на Европейската комисия". В съобщението се казва още:

"Екипът на МОСВ и УО на ОПОС работят интензивно по прилагане на мерките, насочени към възстановяване на плащанията от европейската комисия във възможно най-кратки срокове. След изтичане на корективните мерки и тяхното потвърждение от страна на одитния орган и службите на ЕК следва плащанията по оперативната програма да бъдат възстановени".

Разкопаните улици, частично положените и подменени тръби, липсата на асфалт по никакъв начин не кореспондират с липсата на конкретика в отговора на Министерство на околната среда и водите, коментират от пресслужбата на Общината.

Става ясно още, че фирмата- изпълнител не може да продължи работата по ремонтите,  защото натрупаните задължения вече са над 5 млн.лв. Община Димитровград не разполага с ресурс, който да покрие такива плащания. Очакваме държавата да осъществи ангажиментите си към своите граждани, заявява в писмо до до медиите още Иво Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Водният проект в Димитровград спря
Писмото -отговор от ПО "Околна среда"
Писмото -отговор от ОП "Околна среда"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини