От х:

Днес в x:

Съпругът на наша топдизайнерка арестуван за трафик на антики

Снимка: Пресцентър МВР
Двама от водещите дилъри на антики в България, работещи и на международно ниво - 40-годишият А.П. от Пазарджик и 43-годишният Д.З. - по прякор Пальонката са задържани от ГДБОП по време на сделка на магистрала "Тракия", съобщиха от МВР. По информация на в. "24 часа"
Пальонката е Димитър Здравков - съпруг на топ дизайнерката Виргиния Здравкова.

Операцията е реализирана от служители на сектор „Трафик на културни ценности” в ГДБОП и колегите им от отдел "Борба с организираната престъпност" в Пазарджик в петък, уточниха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Освен Димитър Здравков, който е криминално проявен за незаконно притежание на движими културни ценности, и 40-годишния Ангел Пеев, антимафиотите са арестували и двама иманяри от хасковското село Сусам - на 30 и 65 години.

Извършени са проверки на адреси и автомобили, използвани от задържаните на територията на Пазарджик  и Хасково. Оттам са иззети множество монети и предмети от епохата на античността, сред които над 200 сребърни и златни антични монети, много от които са част от колективна монетна находка с римски денари и антониниани; над 70 различни по вид предмета, представляващи археологически артефакти. Намерен е и металдетектор от висок клас - марка „Майлаб 5000”.

По случая е образувано досъдебно производство, а Пеев и Здравков са с наложена прокурорска мярка „задържане под стража“ до 72 часа. Работата по документирането на случая продължава.

“Сега не е удобно. Съжалявам”, каза вчера Виргиния Здравкова и затвори мобилния си телефон, пише в. "24 часа". Тя е сред известните у нас дизайнери на булчински рокли и официални тоалети.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини