От х:

Днес в x:

Торта Рафаело

Торта Рафаело

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Яйцата разбийте заедно със захарта до побеляване. Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете брашното, ванилиите и бакпулвера и започнете да го прибавяте към яйцата на порции, като разбивате непрекъснато. Най-накрая прибавете размекналото се масло и бъркайте до еднородна смес.

Намаслете и набрашнете тава с диаметър до 27 см и изпечете от сместа 4 отделни блата. Не ги препичайте, а ги оставете светли и пухкави. Готовите блатове оставете да се охладят.

Разбийте сметаната до пухкавост и към нея прибавете мекото краве масло, като разбивате до хомогенизиране. На водна баня сложете в метален съд натрошения бял шоколад. Котлонът трябва да е слаб и бъркайте шоколада, докато се разтопи. Свалете го от огъня и сипете сухото мляко, докато е топъл.

Оставете шоколада да се охлади и го разбъркайте внимателно със сметаната и маслото. Добавете и пудра захар на вкус. По желание сложете и кокосови стърготини към крема. Пригответе захарния сироп като разтопите захарта с водата. В поднос сложете първи блат и го сиропирайте.

По желание може да използвате и сок от компот (кайсия, праскови). Намажете блата с крем и така с останалите блатове. Отгоре намажете с крема, поръсете с кокос и наредете по периферията на тортата бонбоните. По желание може да украсите с пресни плодове по избор в средата. Оставете тортата за няколко часа на хладно и поднесете.

Източник: gotvach.bg

Последни новини