От х:

Днес в x:

Режат на общините 1,2 млрд. лева

Димчо Михалевски

С 1,2 млрд лева падат парите за общините в приетия бюджет за 2011 г.  В сравнение с този за 2008 г. Тогава бяха заделени 5 млрд лева. Кметовете ще трябва да съкращават служители поради недоимъка. Това заяви в Кърджали народният представител от Коалиция за България Димчо Михалевски. Той посочи, че през 2010 г. разходите за общинските администрации са намалени с 10 на сто, а за централната администрация едва с 4 процента. Сега с Бюджет 2011 г. министерствата и ведомствата в София си връщат парите, но не и общините.

 Това не е бюджет за хората , а за властта, която иска още власт,подчерта Михалевски.

Той посочи,че общините се ограничават да теглят кредити, ако дългът им надхвърля 15% от собствените приходи. До сега разрешеният праг бе 25 на сто. Това ще затрудни много администрациите в условията на криза при изпълнение на социални и комунални програми, предрича Михалевски.

Той каза, че е скандално в бюджета да се допусне дължимите суми към доставчици да достигнат през 2011 г. 670 млн.лева. В същото време управляващите говорят за необезпечени договори на Тройната коалиция. Михалевски цитира Европейската комисия и Оли Рен, според който такива договори няма.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини