От х:

Днес в x:

Рехава агитка протестира срещу монополите в Кърджали

Тридесетина кърджалийци сред които и лидерът на „Атака” Георги Чичев се събраха да протестират срещу монополите. Недоволните запалиха свещи и надуваха свирки срещу сградата на енергоразпределителното дружество EVN в Кърджали. Протестът бе организиран от Движението за национално единство и спасение ДНЕС.

  Демонстрантите скандираха „Стига произвол” и разпънаха транспиранти с надписи „Стига сте живели на наш гръб”, ”Не съм вол за да влача монопол”, ”Стига сме търпели”и др.

 Оратор от ДНЕС изложи по мегафон  исканията на протестиращите: поносими цени, като бъдат силно ограничени „признатите” загуби  и разходи на монополистите, по-прозрачно формиране на цените, добро качество на доставяните от монополистите услуги. Като основни монополисти бяха посочени водоснабдителните, електроснабдителните, газоснабдителните дружества.

  Протестиращите изтъкнаха, че са излезли на улицата защото им е писнало да плащат високи цени за ниско качество, защото им спират тока и водата и уредите гърмят, защото сметките са неразбираеми.

  Мюмюн Юсеин бе един от недоволните. Той бе дошъл да протестира срещу енергоразпределителното дружество. Купил къщата на брат си преди години. От EVN му казали, че няма партида.От две години се мъча да разкрия такава, но ме размотават. Искат да им бутна.Ходих при кмета и областния управител. Те вдигат рамене и казват че не могат да ми помогнат, жалва се Мюмюн Юсеин.

  Протестът продължи петнадесет минути. Охраняващите го полицаи бяха застанали под сградата на енергоразпределителното дружество в готовност да прекратят ексцесии. Бе засилена охраната и от EVN. Десетина охранители се бяха скупчили преди демонстрацията на входа. Като видяха рехавата агитка се скриха в сградата на дружеството.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини