От х:

Днес в x:

Атанас Грудев приет във ВУЗ,преди да се е дипломирал

В събота, на 19.11.2010 година ,в гр. Кърджали се проведе Десети математически турнир, организиран от Районния инспекторат по образование на МОМН (Кърджали), Съюза на математиците в България – секция Кърджали,Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" . Домакин на форума бе нашето училище- СОУ с природоматематическа насоченост „ Отец Паисий”.

Атанас Грудев от СОУ „ Отец Паисий” се представи отлично. Той сподели, че една от задачите, които го е накарала да се замисли е решил чрез логаритмуване.

Наско има право да избира кое висше учебно заведение да избере, преди още да е положил държавни зрелостни изпити и да е взел диплом за средно образование.

Той е отличен ученик, обучаващ се в специалност математика, информатика и английски език.Изявите му не спират дотук, защото той е един от изявените ученици в областта на информатиката и поддържа сайта на училището вече 4 години. Всяка свободна минута посвещава на царицата на науките- математиката. Любовта му към нея е повлияна от неговата преподавателка по математика г- жа Диана Димитрова. Всяка свободна минута, почти всяко междучасие е задача, фрагмент от задача или спор за решаване на задачи по математика „ В тази специалност учениците ни изучават математика на ІІ равнище. Този математически турнир се отличава от всички математически състезания по това, че задачите са представени по един творчески, нестандартен начин, което изисква от децата да са развили математическо мислене и да притежават абстрактни креации. Проф. Сава Гроздев винаги изненадва участниците с нови творчески задачи и подходи. ”, сподели тя.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини