От х:

Днес в x:

2 °C

Кметовете бойкотираха областния съвет за развитие в Кърджали

Кметовете и председателите на местните парламенти на седемте общини в областта бойкотираха заседанието на Областният съвет за развитие, свикан от областният управител Иванка Таушанова. Градоначалниците  и председателите заявиха, че не са получили материалите , които ще се обсъждат на съвета навреме за да могат да се запознаят с тях.

 Искат да участваме проформа. Заставят ни да взимаме решения без да сме се включили в подготовката им, заяви от името на своите колеги кметът на Кърджали Хасан Азис.

 Днес от 10,30 часа на областният съвет за развитие е трябвало да бъдат обсъдени две точки. Първата е областна стратегия за развитие на социалните услуги. Втората се отнася до инфраструктурата в областта и предвижда  оодобряване на списък на приоритетните обекти от републиканската пътна мрежа.

 Според Хасан Азис областната стратегия за развитие на социалните услуги е пратена по общините едва вчера следобяд. Тя е от 158 страници и е невъзможно общинските екипи да се запознаят с нея и да направят своите конкретни предложения. Освен това за определени сфери липсвал финансов анализ за услугите.

  Информацията за обектите от републиканската пътна мрежа в областта, които се работят и списъка на приоритетните пъщита от тази мрежа въобще не е бил изпратен за мнение до градоначалниците.

 Още в началото на мандата на новото правителство заявихме с голямо безпокойство, че липсва координация между регионалната и местната власт в областта. След това констатирахме,че  отсъства диалог. Днешният случай е показателен. Не искаме да ни заставят неподготвени да вземаме решения. Ние сме кмветове , а не „пожарникари”. Избрани сме да носим реална отговорност, а не да гласуваме проформа, подчерта Хасан Азис.

Докато не бъде извършен спешният ремонт на пътя за Генерал Гешево,аз няма да участвам в работата на областния съвет за развитие. Пратил съм писмо преди два месеца до областният управител Иванка Таушанова.  Припомням й, че решение за ремонта на разрушения от свлачище път е взето на областен съвет още през октомври 2009 г.Година по късно няма резултат,каза кметът на Джебел Бахри Юмер. От общинския център са отрязани 500 души. През зимата безопасно движение по пътя не може да има. Расте социалното напрежение сред хората. Въпреки това областният управител нехае и не благоволява да ми пише.  Трябва да се отговори на въпроса това областен съвет за развитие ли е , на застояа ли е и ли на регреса, каза още Бахри Юмер.

 Хасан Азис заяви,че щом екипа на областният уеправител не може да подготви навреме две точки за областния съвет, това говори лошо за него.

Градоначълникът на Кърджали проведе разговор с областният управител Иванка Таушанова и обясни мотивите за бойкота. Той настоя случаят да не се повтаря, а кметовете да бъдат реални участници в областните съвети. В противен случай нарушеният диалог между регионалната и местната власт може да се прекъсне напълно,не по наша вина, подчерта Хасан Азис.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини