От х:

Днес в x:

Ученички печелят национално състезание с тема за отпадъци

На 23 и 24 октомври в град Кърджали се   проведе     национално състезание по природни науки и екология.Даде се възможност на учениците да представят авторски идеи и интерпретации по определен проблем, резултати от изследвания в областта на природните науки и екологията, да защитават собствена позиция по актуални за обществото проблеми, да покажат оригинално мислене.
     Състезанието включва изработване, представяне и защита на проекти от проблематиката  „Природни науки и екология”. Проектът може да бъде в областта на физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование, екология. Проектите се състезава в две възрастови групи  V - VІІІ клас и ІХ - ХІІ клас.
     Състезанието се проведе в два кръга, в два последователни дни. Представянето (презентацията) е в рамките на не повече от 8-10 минути.Оценяването и класирането на проектите се извършва от Национална комисия,  в състав от преподаватели по биология, химия, физика и екология от реномираните висши учебни заведения в страната – СУ „Климент Охридски”, ПУ „Паисий Хилендарски”, Благоевградски университет, Химико- технологически институт в София. Тази година във втора възрастова група се включиха 35 отбора от цялата страна.
    Отборът  на ГПЧЕ „Христо Ботев” град Кърджали  представен  от Адриана Емилова Стефанова, Деница Димитрова Димитрова  и Георги Николаев Арабаджийкси ,  ученици от 12 клас, обучаващи се в чуждоезиков профил английски с немски език. Ръководител на младите физици е Йовка Тананова, преподавател по физика  в  Езиковата гимназия.  Темата на проекта е „Градските отпадъци”, а предствянето му бе отлично.  Националната комисия  издаде служебни бележки на Адриана и Деница, с които  двете възпитанички на елитната гимназия вече са приети за студенти в престижни български университети.

Поредните успехи на възпитаници на Езиковата  на национално ниво сами говорят за качественото образование, което се предлага в ГПЧЕ „Христо Ботев” и то не само в сферата на чуждите езиците, а и на точните науки и е безспорен повод за гордост и удовлетворение   на  целия педагогическия колектив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини