От х:

Днес в x:

Изкърпват шосетата в Кърджалийско

600 000 лева отпуска държавата за текущи ремонти и подръжка на пътищата от републиканската пътна мрежа в област Кърджали. Шосетата трябва да бъдат готови за зимата и парите ще се усвоят до средата на другия месец. Ще бъде подновена хоризонталната маркировка на пътищата Черноочене-Асеновград,Кърджали-Хасково ,Момчилград-Крумовград –Ивайловград. Машинно ще се изкърпи шосето Джебел –Синчец, а ръчно Кърджали-Момчилград-Маказа. Окопи ще бъдат почистени на пътя Кърджали-Хасково и др. Храстите по шосето за Хасково ще бъдат премахнати. Ще се попълнят и подравнят банкети. Това са само част от обектите, включени в програмата на Областното пътно управление, представена от неговия шеф Радостин Ламбрев.

 Областният управител Иванка Таушанова поясни, че ще упражни контрол по усвояването на средствата.

 Няколко са фирмите, които ще усвояват парите.Това са „Сдружение Кърджали”,Пътстройниженеринг” АД и ГД „Орфей-2009”-Крумовград.

  Зимното поддържане се възлага на Обединение „Кърджали -2010” В него влизат Пътно поддържане- Кърджали,Пътно поддържане -Крумовград и Трейс. Обединението е избрано след процедура по възлагане на обществена поръчка. То ще се грижи за пътищата 4 години,както са новите изисквания. Ще може да закупи нова техника и да я разпредели равномерно, подчерта областния управител Иванка Таушанова.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини