От х:

Днес в x:

БСП в Кърджали подхваща битка за турския електорат

БСП в Кърджалийско започва атака за привличане на турския електорат. Директивата е спусната лично от лидера на партията Сергей Станишев. Основно ще се набляга на недоволството породено от спирането на премиите за тютюнджиите. Социалистите си поставят за цел да се върнат в малките градчета и селата, от които ги изтласка ДПС.

 Преди изборите има недоволство и от местните управляващи ДПС и тези на национално ниво-ГЕРБ. Ние имаме своя шанс да привлечем голям брой избиратели със социалната си ориентация, това заяви за Кърджали бг вести лидерът на социалистите в Кърджали Милко Багдасаров. Според него е нормално червените да фокусират вниманието на българските турци към своята политика в смесените райони. Смятам, че е реалистично да се търси пробив в селата, смята Багдасаров.

   БСП не се опасява, че може да разлюти бившия си коалиционен партньор. Още през април Станишев дойде в Кърджали с Изпълнителното бюро за да очертае стратегията за спечелване на турския електорат. Без него социалистите трудно биха възвърнали позициите си в региона, загубени на последните парламентарни избори.

Ще припомним,че в рамките на Коалиция за България те взеха в Кърджалийско на последния парламентарен вот  едва 6304 гласа.Четири години по рано те гонеха 18 000.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини