От х:

Днес в x:

Да убиеш човек у нас - по-евтино от нова кола

Съдия-изпълнител иска от една майка сама да измисли присъдата на убиеца на сина си, който е получил 3 години условно и 35 хил. лева глоба, която не може да плати

„Отечествен фронт" започва един проект, посветен на хилядите майки у нас, загубили децата си и неполучили справедливост - нито в съдебната зала, нито след процеса.

Вечерта на 31 август 2004 година синът на 74-годишната Павлина от Панагюрище Ангел Кузманов е пребит жестоко с желязна шпилка след приятелска разпивка. Оставен е да лежи край пътя, където случайно го намира каруцар.

Малко по-късно Ангел издъхва в болницата, а патологът, направил аутопсията, казва, че толкова жестоко убийство не е виждал. Ангел е с няколко счупени ребра, отток на мозъка и множество кръвонасядания по цялото тяло. 

Присъдата на убиеца Делчо Петришки е 3 години условно с петгодишен изпитателен срок. Освен това Делчо е осъден да плати кръвнина от 35 000 лева.

Животът на Ангел Кузманов е оценен на 35 000 лева. Само че майката Павлина не може да получи кръвнината. Убиецът не само не влиза в затвора, ами се измъква и от глобата, която е осъден да плати за отнетия човешки живот.

Убиецът на Ангел няма пари да плати дори глобата си, защото е безработен. А съдия-изпълнителят пише цинично писмо до майката на убития Ангел сама да измисли как да се съберат тези вземания.

У нас няма магазин, от който да си купиш справедливост. И малкото, което имаме да взимаме от хората, които ни тормозят и убиват, е невземаемо. Кръвнината е смешна и невъзможна! Леля Павлина ще продължава да сънува сина си. Убиецът ще продължава да минава по тяхната улица. И да се смее.

Животът на българите в началото на XXI век струваше 35 000 лева. Евтино, освен това - не е задължително да плащате! Евтините хора са покрай вас. Изберете си кого да убиете. Не просто е безнаказано - безплатно е!"

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини