От х:

Днес в x:

Yettel също вдига цените

След „Виваком“ и А1 Yettel също обяви, че ще актуализира тарифата си заради инфлацията. Трите големи телекома за трета поредна година пристъпват към „индексация“.

„В съответствие с клаузите в договорите ни с клиентите планираме да индексираме цените на мобилни услуги, с цел ефективно справяне с текущите икономически предизвикателства и осигуряване на най-доброто обслужване“, посочват от Yettel.

Компанията изтъква, че средногодишната инфлация за 2023 г. е била 9.5%. На същия индекс се позоваха и от А1. И двата телекома още не са обявили детайлите за корекцията на цените си. Засега само „Виваком“ съобщи на абонатите си подробности за повишението. Освен това за разлика от конкурентите си, които смятат да приложат показателя „средногодишна инфлация“, „Виваком“ ще използва друг индекс  - годишната инфлация през декември 2023 (спрямо декември 2022), която е по-ниска - 4.7 на сто.

Според националния омбудсман Диана Ковачева телекомите не са коректни към абонатите, защото ги притискат с неравноправни клаузи в договорите и общите условия.

 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини