От х:

Днес в x:

Британският премиер обяви нова застрахователна рамка по риск "война" в опит да стимулира възстановяването на Украйна

Британският премиер Риши Сунак обяви нова застрахователна рамка по риска "война", която би трябвало да помогне на компаниите да инвестират в Украйна, предаде Ройтерс. 

"Това е огромна стъпка към подпомагане на застрахователите да подкрепят инвестиции в Украйна, като се отстрани една от най-големите бариери и се осигури на инвеститорите увереността, от която се нуждаят, за да действат", каза премиерът в началото на втората конференция за възстановяването на Украйна, която започна днес в Лондон.

Украинският премиер Володимир Зеленски заяви, че е необходимо да се премине "от споразумение към реални проекти" за възстановяването на страната. 

На конференцията присъства украинска делегация, която "ще представи конкретни неща и ние предлагаме да ги направим заедно по време на моята обиколка", каза държавният глава, който се включи в конференцията чрез видеовръзка. 

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС носи "специална отговорност към Украйна в дългосрочен план" и призова частния сектор да се включи във възстановяването на страната. 

Трябва да отговорим на украинските реформи с европейски инвестиции, каза тя. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини