От х:

Днес в x:

Луис Фонси на 45: Човекът, който направи "Despacito" най-слушаната песен на всички времена

"8 милиарда гледания на "Despacito"

"Луис Фонси ще се снима в първия си филм - романтична комедия"

"Как изглежда кариерата на Луис Фонси?"

Всички говорят за него, но кой е той?

Луис Фонси е роден на 15 април 1978 г. в Сан Хуан, Пуерто Рико, като най-голямото дете на Алфонсо Родригес и Делия Лопес-Чеперо. Той има двама братя и две сестри.

Още от малък показва интерес към музиката и боготвори звездите от популярната група Menudo. Едва на 10 години семейството му решава да се премести в Орландо, Флорида. Там той посещава Westridge Middle School и Dr. Phillips High School и дори участва в акапелна група, наречена "Големите момчета", която пее на училищни партита и местни фестивали. Един от членовете на групата тогава е бъдещата звезда на *NSYNC Джоуи Фатоун, с когото Фонси става изключително близък приятел. След завършването на своето средно образование Фонси има привилегията да получава пълна стипендия в Музикалното училище към Държавния университет на Флорида, където специализира вокално изпълнение, а музикалното му образование му отваря голямата възможност през 98-а да подпише договор с Universal Music Latin и да започне изграждането си като изпълнител.

С дебютния си и доста символичен албум "Comenzaré" (Ще започна), достига върхово място под номер 11 в класацията на Билборд. Следват години на постоянни хитове, които прави. А на знаковата дата - 1 май записва и дует с Christina Aguilera за испаноезичния ѝ албум Mi Reflejo от 2000 г.

2008-а отново е в класацията на Билборд. Този път с песента си "No Me Doy por Vencido", която достига номер едно и я прави един от най-големите му хитове до момента. Поради огромният успех през следващата година пък е удостоен с награда "Латино Грами" за "Песен на годината" за композицията си "Aquí Estoy Yo". Дори свири на концерта за Нобеловата награда за мир в Осло, в чест на носителя ѝ - президента Барак Обама.

И така хит, след хит. До 2017-а. 

Може би това е моментът, в който Фонси си спечелва световна популярност с песента "Despacito" с участието на Daddy Yankee, оглавявайки класациите в 50 държави! До август това се превърна в най-гледания видеоклип в YouTube - с осем и половина милиарда гледания и бе определена като "Най-излъчваната песен в историята". Джъстин Бийбър дори се свързва със звездата, за да направи ремикс на "Despacito", а предложението, което Фонси получава, го определя така: "Мисля, че е невероятно, че толкова голям световен изпълнител иска да се хареса на латиноамериканската публика, така че свалям шапка пред него. И мисля, че това добави различен пласт към песента и съм наистина благодарен, че той повярва в нея."

Три години подред "Despacito" печели награди - запис на годината, песен на годината, и "Грами". На практика това е химн, който влезе в историята.

Уви, клипът бива изтрит в платформата Youtube от хакери. Бързо след това е възстановен и отново можем да го гледаме в ютубърския профил на Фонси.

А записът?

Известният видеоклип е заснет в Ла Перла - исторически пуерторикански бедняшки квартал, за чието благоустрояване Фонси планира да помогне преди ураганът Мария да връхлети острова. Фондът за подпомагане, който той основава, сега е насочен към възстановяването. "Това е красив, цветен и оживен барион", казва Фонси в интервю. "Ла Перла винаги се е нуждаела от финансиране и помощ. Исках да даря една музикална зала, но сега Ла Перла е почти изчезнала. Това е опустошително."

През октомври певецът привлича някои от известните си приятели, сред които Шаяна, Рики Мартин и Ники Джем, да пътуват с него до разрушения остров, където помагат за доставянето на генератори, вода, дрехи, храна и бебешки принадлежности.

Разбира се, за да се задържиш на върха, ти трябва нещо повече от това да правиш само песни.

Фонси участва и във филми. "Отговорът на моята молитва" е романтична комедия, която проследява любовния живот на трима приятели, който се променя магически, когато те прочитат молитва към Свети Антоний. И очаквано - Луис играе една от главните роли.

"Там, където се чувствам по-комфортно, е с китара в ръка и микрофон пред мен. Но когато прочетох сценария, си казах: "Знаеш ли какво? Искам да участвам в това. Не само като актьор, но и като продуцент и автор на песни. Имаше някакво усещане", споделя.

А любовният му живот?

Всъщност Луис се жени още преди да стане мега-звездата от "Despacito". 2006-а той сключва брак с актрисата Адамари Лопес в Гуайнабо, Пуерто Рико. Двойката обявява раздялата си в съвместно изявление три години по-късно. Но това не е повод да сме тъжни. 2014-а Фонси се жени за испанския модел Агуеда Лопес в долината Напа, с която имат дъщеря, Микаела и син Роко.

Днес, подкрепящият разпространението на латиноамериканската култура по света, създател на хитове, актьор, съпруг и баща, става на 45 години. Честит рожден ден. 

Източник: http://life.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини