От х:

Днес в x:

Четири катастрофи през уикенда в областта,18-годишна се натресе в бензиностанция

Четири са пътните произшествия през последните два дни в областта, няма тежко пострадали. Не е констатирана употреба на алкохол. В Кърджали 32-годишен водач на „Ауди“ при движение на заден ход не се убедил, че пътят зад него е свободен и блъснал 59-годишен пешеходец, който след преглед в Спешното приемно отделение бил освободен. По пътя между селата Мрежичко и Припек 57-годишен с товарен “МАН“ не осигурил достатъчно странично разстояние и при разминаване ударил „Фолксваген“. 18-годишната водачка на фолксвагена била прегледана от екип на Филиала на спешна помощ в Джебел и освободена. В Момчилград 18-годишна с „Фолксваген“ се блъснала в хладилна витрина на входа на бензиностанция. В района на село Брегово 38-годишен с „БМВ“  ударил сърна на пътното платно. Убитото животно е било предадено на служители на Държавното горско стопанство в Чакаларово. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

702 моторни превозни средства и 775 лица са били проверени в специализирана операция на територията на областта за времето от 7 април до 9 април с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. Констатираните нарушения са 326, съставени са 22 акта и 123 фиша. 181 са заснетите клипове за превишена скорост и за тях ще бъдат издадени електронни фишове.

Нерегистрирано моторно превозно средство е било засечено в хода на специализирана операция на РУ-Момчилград. 49-годишен водач на товарен „Мерцедес“ бил проверен на разклона за село Балабаново. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Образувана е проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини