От х:

Днес в x:

Момчилград отново ще приеме финала на колоездачната обиколка на България,от федерацията благодарят на Ротари клуба в града

    Момчилград отново ще приеме финала на колоездачната обиколка на България, това ще бъде Седемдесетото юбилейно издание. От Федерацията по колоездене са благодарили на Ротари клуб Момчилград за домакинството на шестдесет и деветото издание. Подчертали са,че са много доволни и затова настояват отново ротарианците да организират посрещането на колоездачите. Това съобщи по време на традиционния пролетен благотворителен бал на Ротари клуб Момчилград паст президента Айтен Сабри. Тя връчи благодарствен адрес на кмета на Община Момчилград Илкнур Кязим за успешно партньорство.

      Ротаринци от Момчилград поклон пред вас! Общината винаги ще съдейства на спортните ви инициативи. Ние сме обединени от мотото „Винаги в сърцата”. Затова заедно осъществяваме проекти. Целта е да задържим младите хора в Момчилград. Това каза от своя страна кметът на Общината Илкнур Казим.

      Пролетният благотворителен бал за поредна година бе в памет на покойния паст президент на Ротари клуб Момчилград д-р Айлин Адем. По традиция присъства нейния баща ротарианеца инж.Джевдет Адем.

      Тази година дарителската кампания бе посветена на спортната кауза. Събраните средства ще се насочат към спортните инициативи на младите хора в общината.

      Президентът на клуба Сейхан Исмаил подчерта,че идеята е момчилградчани да спортуват заедно. Да увлекат децата в спорта и да ги откъснат от телефоните и таблетите. Той припомни,че за пета поредна година се организира турнир по тенис на маса, началото на който постави д-р Айлин Адем.Клубът  домакинства на 69-та колоездачна обиколка на страната,поканен е да го направи и за 70-та. Подкрепяме всички спортни инициативи на Общината каза още Сейхан Исмаил.

     Заставаме зад спортните каузи на нашите деца.Те ги даряват с доброта и щастие,допълни го Айтен Сабри.

      Айтен Сабри отчете грижата на Ротари клуб Момчилград за децата. Последния проект прекрачи границите на Общината.Бяха извършени безплатни прегледи на зъбчетата на деца освен в Момчилград,в Джебел,Кирково и Крумовград.

      Сейхан Исмаил връчи благодарствени адреси на представители на общините партньори. Благодарствени адреси получиха и собствениците на фирми спонсорирали проектите на клуба, включително и финала на 69-та колоездачна обиколка на България.

      Благотворителната инициатива на Ротари клуб Момчилград бе подкрепена от ротарианци от клубовете Кърджали; Димитровград; Хасково; Стара Загора-Берое; Нова Загора; Раднево; Златоград-Неделино,Чирпан.Включиха се и младите ротарианци от Ротаракт и Интеракт Кърджали.

      Всеки от присъстващите получи плик с послание за доброто, рисувани от дете от Момчилград. В пликовете бяха поставени даренията. Средства се събраха и от благотворителна томбола.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини