От х:

Днес в x:

Община Перник няма да изпрати представител на редовното Общо събрание на съдружниците на ВиК - Перник

Община Перник няма да излъчи свой представител по време на редовното Общо събрание на съдружниците на ВиК ООД. Това стана известно след проведено извънредно заседание на Общинския съвет в миньорския град.

Общото събрание на ВиК - Перник, което ще се проведе този четвъртък, трябва да вземе решение за изтеглянето на нов заем в размер на 30 млн. лв. Средствата са необходими на дружеството за погасяване на стари задължения към „Електрохолд Продажби“ ЕАД, „Електроразпределителни мрежи Запад“ АД, Басейнова дирекция „Западно-беломорски район“ и др. С част от сумата ще бъдат рефинансирани и съществуващи задължения по договори с „Автомагистрали“ ООД.

Планирано е още предоставяне на средства за изграждане на довеждащ водопровод в Община Радомир и въвеждане в експлоатация на ново оборудване във ВЕЦ „Студена“. Предвижда се финансиране и за изграждането на фотоволтаична централа в имотите на две пречиствателни станции - ПСОВ Батановци и ПСПВ Перник.

Община Перник има миноритарен дял от 34 процента в капитала на ВиК-Перник. Още четири общини от региона - Радомир, Брезник, Трън и Земен, имат собствени дялове. Държавата, в лицето на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, участва с най-голям дял от 51 процента.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини