От х:

Днес в x:

Хайка за вълци в Момчилградско завърши трагично,простреляха в главата 30-годишен ловец

Хайка за вълци в Момчилградско завърши трагично.Прострелян в главата бе 30-годишен авджия от ловна дружинка „Равен”,жител на Момчилград.Инцидентът се случва при законен ловен излет в нощта на събота срещу неделя за отстрелване на вреден дивеч.Авджията произвел фаталния изстрел също е от Момчилград.Жертвата е багерист в местна фирма,а злополучния стрелец е собственик на микробуси,с които е превозвал гурбетчии за Западна Европа.

  Разследването е констатирало,че жертвата е простреляна в главата и е починала на място.Изяснява се вината на 40-годишния стрелец.

Според опитни авджии нощния лов е много опасен и ловците,участващи в него трябва да са добре обучени.Изисква се и специално разрешение.Рисковете при него са големи,когато се използват оптични термовизии.Очите на ловците в тъмното светят като на дивеча.Затова по време на лов всеки авджия,трябва да знае къде са позиционирани колегите му.Това е най-вероятната причина за инцедента,коментират още опитните ловци.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Am
    Amena
    0 0
    10:03, 28 фев 2022
    Бог да прости човека, но ам@н от пишм@н ловци!
    • Ам
      Амена
      0 0
      10:06, 28 фев 2022
      Ам@н и от цензура в този сайт, дето не ми публикуваха горния коментар, че имал "непознати думи". Ами ограмотете се малко, та да ви станат познати. Интересно сега с @ по-познати ли ви са?!
Последни новини