От х:

Днес в x:

Тежки боеве в Киев

Тази нощ битката за Киев е в ход. На десния бряг се чуват поредица от експлозии и огън от автоматични оръжия, съобщават местни медии.

Изданието "Телеграф" съобщава за улични боеве в района на метрото Берестейская.

Всички станции на метрото по червената линия за затворени заради боевете на "Проспекта на Победата".

Украинските сили заявиха, че са отблъснали атака на руски военни по една от позициите им на пътна артерия в Киев - "Проспекта на Победата", предаде Франс прес, като се позова на съобщение на армията в акаунта й във Фейсбук.  Подробности за точното място на този сблъсък не се съобщават.

По-рано тази нощ украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че руските сили ще се опитат да превземат Киев тази нощ.

Тежки улични боеве се водят в южните райони на украинската столица Киев. Това потвърди пред CNN кметът Виталий Кличко. Руската армия се опитва да обгради града преди да започне финалната атака.

Според множество съобщения се водят боеве в източната, западната и южната част на Киев.

"Всичко това сега се случва в границите на града", съобщава Клариса Уорд от CNN. По последни данни боевете все още не са стигнали до центъра на столицата. Все още няма признаци за нападение на жилищни райони, казва CNN, "но чуваме много експлозии от много различни посоки".

Информационната агенция "Интерфакс Украйна" съобщава, че руските сили са се опитали да атакуват електростанция.

Украинските военни посочват, че са отбили атака срещу военна база в Киев, според "Ройтерс".

Тази нощ министерството на отбраната на Украйна съобщи, че украинските сили са унищожили хеликоптер и изтребител СУ-25 на противника близо до проруските сепаратистки райони в Източна Украйна, както и руски военнотранспортен самолет ИЛ-76 близо до Василков, предаде Франс прес. Ожесточени сражения се водят в този град, който е на около 30 километра югозападно от украинската столица, допълва Франс прес. Според украинското министерство на отбраната руските сили се опитват да дебаркират там военнодесантни части. Във Василков боевете се водят до военновъздушна база на украинските сили, допълва Ройтерс.

Украинци съобщават и за сблъсъци в две села на между 40 и 80 километра северно от столицата. Според тях руски военни се приближават от североизток и от изток към Киев.

Коментари в сайта

Последни новини