От х:

Днес в x:

От месо с ориз готвачи събраха близо 4 хил.лв за спасяването на малкия Денис

След проведената дарителска акция  Chef’s club Smolyan преведоха  по сметката на Денис Копитев  3982 лв.

Благодарим на стотиците дарители, които ни помогнаха да бъдем проводник на доброто и човечността! Отново доказахме , че заедно можем!“, казаха гатвачите.

Припомняме, че те сготвиха 650 порции ориз с телешко месо и доставиха храната в завод, шивашки цех, религиозен храм, офис на банка, училище и др. в областния град. „Всички доставки са с благотворителна цел, като парите се събират за спешната бъбречна трансплантация, от която се нуждае 11-годишният Денис Копитев от Мадан. Сготвихме храната на две места – в Смолян и село Соколовци, защото количеството не позволяваше на едно място да се осъществи“, каза Снежана Орлова от Клубът на професионалните готвачи – Смолян, Chef’s club Smolyan.

Готвачите обявиха благотворителната акция на 4 юни и събраха средства за купуването на продуктите, а средствата от продажбата на сготвената храна вече са в дарителската сметка на детето. Поклон пред готвачите и дарителите!

Денис се нуждае от животоспасяваща бъбречна трансплантация, за която е необходима сума от около 72 000 лв., непосилна за семейството.
„Операцията е много спешна, детето не е добре. Денис се бори за живот, откакто е на 3 години и 9 месеца. Вече 7 години семейството сме само в ходене по мъките. Оказва се, че генетично е страданието му в бъбреците и не се повлиява от лечение. Детето много страда, много гърчове получава, мозъчна увреда, високо кръвно. Имаме едно детенце“, казва майка му Надие.

Семейството плаща и квартира в София, тъй като Денис три пъти седмично е на хемодиализа там.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

Банка ДСК
IBAN: BG65STSA93000028001656
BIC: STSABGSF

Денис Стефанов Копитев

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини