От х:

Днес в x:

В Смилян стартира благотворителна кампания "Купи мартеница - помогни на нуждаещ се човек"

Читалището в смолянското село Смилян стартира благотворителна кампания под надслов "Купи мартеница - помогни на нуждаещ се човек". Тя ще събира средства в подкрепа на лечението на двете болни деца Радина и Денислав, както и за други жители на Смилян, със серия от инициативи, които ще се проведат до 22 март 2021 г. "Искаме да подпомогнем със средства лечението на Радина и Денислав, както и други нуждаещи се жители от Смилян. Кампанията ни е традиционна, но всяка година се разраства и обхваща
повече участници и нуждаещи се", каза секретарят на читалището Илия Годев. Припомняме, че от Смилян инициираха редица благотворителни кампании за лечението на двете болни деца – Радина Колаклиева и Денислав Сираков, страдащи от детска церебрална парализа.
В селото вече се продават благотворително мартеници, изработени по време на работилничките за червено - белите символи, организирани от читалището. Тази събота предстои още една такава работилничка. Партньори на кампанията са ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Смилян, Кметството в Смилян и Плетко - уникални ръчни плетива. Благотворителната разпродажба на мартеници ще има щандове в Посетителския център и търговски обекти в с. Смилян и в гр. Смолян в периода на кампанията. Предстои и "Празник на всяка жена", с благотворителна разпродажба на сладкиши, мартеници и ръчно изработени картички от децата на Смилян на 7 март в парковото пространство пред откритата сцена на читалището.
Всички планирани публични събития в рамките на кампанията ще се проведат при спазване на мерките за безопасност в условията на извънредна епидемиологична обстановка, подчерта Годев.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини