От х:

Днес в x:

Тонове наноси извадиха от река Бяла, речното корито вече е почистено

    В рамките на проект FLOOD PROTECTION, финансиран от Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG V A "Гърция-България 2014-2020 г.", по който Областна администрация-Смолян е партньор, беше извършено почистване на критични участъци по река Бяла в град Смолян. Участъците са определени като високорискови от наводнения в Плана за управление на риска от наводнения на Източнобеломорски район 2016-2021 г. През годините нееднократно обилните валежи са довеждали до излизането на реката от речното корито, множество поражения по околните сгради и имущество на живущите в квартал Устово.
    Почистването е одобрено от отговорните институции, издадено е Разрешение от Басейнова дирекция "Източнобеломорски район", съгласувано е с Община Смолян.
    Дейностите по почистването бяха извършени по река Бяла в участъка от моста при светофара до вливането й в река Черна. Бяха почистени, изгребани и извозени на депо натрупани наносни отложения и отстранени израсналите дървета и храсти. Изцяло е почистено речното легло под мостовете и покритата част от коритото около автогарата в Устово. Така се подобрява хидравлична проводимост и се постига по-бърз отток на реката в тези участъци.
    Стойността на извършените дейности е 81 164.02 лв с ДДС. Изпълнител по договор след проведена обществена поръчка е "Палас-Трансстрой" ЕООД-гр.Рудозем.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини