От х:

Днес в x:

Изселниците са уплашени от ситуацията с COVID 19 в Кърджали, страхуват се да идват за Курбан Байрама

Изселниците в Турция са уплашени от ситуацията с COVID 19 в Кърджали и се страхуват да идват за Курбан Байрама. Освен това слух за сложна манипулация при вземането на проби за PCR тестовете, които се изискват при влизането в нашата страна, също ги възпира. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на изселническата организация Бултюрк със седалище в Истанбул Рафет Улутюрк. Той смята,че тази година гостуващите в Кърджали ще бъдат двойно по-малко от миналата.

 От Автогара „21 век” също прогнозират двоен спад на туристите, идващи от Турция. В момента едва 3-4 фирми извършват курсове до южната ни съседка.

От офиса на фирма „Метро” също не очакват сериозен наплив на пътници. Смятат,че местата в автобусите за Курбан Байрама ще бъдат заети едва наполовина.

  Въпреки отсъствието на големи групи изселници вчера Кърджали бе силно оживен. Хора от областта се стекоха на пазар в столицата на Източните Родопи. Тържището и магазините бяха пълни с клиенти. Повечето не носеха маски, но това не попречи те да бъдат обслужени.

 Голямото количество хора бе съпроводено и с голямо количество автомобили. Трафикът бе силно натоварен, особено в зоната на колелото до Автогарата. Таксита отказваха курсове в тази част на града.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Са
    сараите
    2 -2
    11:47, 28 юли 2020
    И без това нямаме нужда от тях.
Последни новини