От х:

Днес в x:

21 °C

Детската кухня в Смолян отваря врати, храната ще се приготвя при драконовски мерки за хигиена

Купони ще се купуват по предварително изготвен график и правила, за които община Смолян ще информира своевременно родителите

От 4 юни се възстановява предоставянето на храна за деца от 10 месечна до 3-годишна възраст от Детската кухня към община Смолян, съобщават от общината. Ще бъдат спазени противоепидемичните мерки,  като всички родители, получаващи храна, ще влизат в помещенията за раздаване по един и с предпазна маска на лицето, уточни секретарят Момчил Николов. Родителите ще са длъжни да спазват социална дистанция от 2 метра пред входа на пункта за раздаване на храна. 

Инструкторът по хранене към Детската кухня, организира възстановяването на дейността й при стриктно спазване на съответните мерки, както и всички други заповеди, правила, инструкции, относно КОВИД-19, издадени от кмета, министъра на здравеопазването, РЗИ-Смолян и др. компетентни органи.

Част от мерките за организацията на дейността на Детската кухня към община Смолян са следните:
Служителите в Детската кухня се разделят на два екипа – екип за подготовка на храната и екип за доставката и раздаването й. Първият ще отговаря за заявяването и приемането на хранителните продукти и подготовката на храната, като спазва всички противоепидемични мерки и други правила въведени в детските градини.
На работните си места служителите ще носят маски, ръкавици, работни престилки, шапки, подходящи обувки и друго облекло необходимо за работа в кухня. Преобличането ще се извършва на отделни обособени места, като се забранява влизането в кухнята с дрехи носени навън. Всички дрехи и предпазни средства се сменят и дезинфекцират в съответствие с указанията на здравното министерство.
Всички служители са задължени да поддържат висока лична хигиена. Храната ще се предава на екипа за доставка и раздаване на изхода на кухнята на специално обособен кът, който се дезинфекцира преди поставянето на съдовете с храна.
Забраняват се контакти между двата екипа, като комуникацията между тях ще се извършва по телефон или при спазване на дистанция от минимум 2 метра.
Екипът за доставка и развозването на храната я получава от обособения кът, като спазва забраната за контакти и правилата за комуникация. Шофьорите са задължени да бъдат с предпазни маски за лице и ръкавици, а служителите раздаващи храната и предпазен шлем.
Разливните помещения ще се дезинфекцират преди да започне и след като приключи раздаването на храната, а ако процеса по раздаването продължава повече от 1 час и 30 минути се прави и междинна дезинфекция.
Служителите раздаващи храната задължително дезинфекцират ръцете си след предаването й на всеки родител.
 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ис
  Истината
  0 0
  04:54, 3 юни 2020
  Скоро = белина и дезинфектант в храната. Много прост народ се оказа планетарното население в цял свят, следва ваксината с наночип.

Хороскоп за 08.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
08 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
08 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
08 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
08 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
08 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
08 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
08 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
08 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
08 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
08 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
08 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
08 юли 2020
Последни новини