От х:

Днес в x:

20 °C

Учени от NASA откриха доказателства за паралелна вселена, където времето върви назад

В сценарий, взаимстван от „Зоната на здрача“, група учени от NASA, работещи върху експеримент в Антарктида, са открили доказателства за паралелна вселена- в която правилата на физиката са напълно противоположни на общоприетите.

Концепцията за паралелна вселена е позната от началото на 60-те години, като тя съществува най-вече в съзнанието на феновете на научнофантастичните телевизионни предавания и комикси. Проведеният наскоро експеримент за откриване на космически лъчи е открил частици, които биха могли да бъдат от паралелен свят, които също се е родил по време на Големия взрив, съобщава Daily Star.

Експертите са използвали гигантски балон за да издигнат специална антена, наречена Antarctic Impulsive Transient Antenna или ANITA, високо над Антарктида, където хладният, сух въздух осигурява перфектна работна среда с малко радио шум, който да пречи на нейните измервания.

Отдавна е известно на учените, че постоянен „вятър“ от високоенергийни частици непрекъснато връхлита Земята от открития космос. От NASA споделят, че нискоенергийните субатомни неутрино частици с маса, близка до нула, могат да преминат напълно през Земята, но обектите с по-висока енергия биват спирани от твърдата материя в обвивката на ядрото на нашата планета. Това означава, че високоенергийните частици могат да бъдат открити само докато "слизат" от космоса. Според развълнуваните учени датчиците на ANITA засичат и по-тежки частици, така наречените тау неутрино, които излизат „извън Земята“.

Откритието предполага, че тези частици всъщност пътуват назад във времето, което на свой ред е доказателство за паралелна вселена.

Питър Горам, ръководител на проекта ANITA и физик в Университета на Хавай, предполага, че единствената причина тау неутрино да се държи по този начин е, ако се трансформира в различен тип частици, преди да премине през Земята и след това отново да възвръща старата си форма.

Горам отбеляза, че той и неговите колеги са наблюдавали тези „невъзможни събития“ неколкократно, но все пак част от изследователите в екипа са останали скептично настроени.

„Не всички са доволни от тази хипотеза“, споделя той пред New Scientist.

Най-простото обяснение на феномена е, че в момента на Големия взрив преди 13,8 милиарда години са се образували две вселени - нашата и тази, в която от наша гледна точка времето върви назад.

Разбира се, ако има жители в тази теоретично възможна паралелна вселена, те ще ни смятат за изостанали събратя.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обградени с внимание и нежни чувства, ще бъдете провокирани към творчески и лични изяви. Развитията ще са благоприятни за бизнеса, кариерата и партньорствата. Ще ви зареждат с добри очаквания, което ще неутрализира тревогите ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви по спешна задача ще продължи и днес, независимо, че може да имате и други планове. Ще бъдете изкушени от възможността да получите повече и това ще ви направи по-активни. Финансите ви ще нараснат и това ще се отрази добре на семейния ви бюджет. Духовни практики ще ви заредят с енергия и направи денят ви приятен.
02 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнението на задачите ви изисква да положите повече усилия днес, но ще се справите. Ще имате подкрепата на сътрудниците си и на хората, на които не сте безразлични. Проблеми от здравословен характер може да притеснят някои от вас. На първо време ще прибегнете до само лечение, но консултацията със специалист е задължителна.
02 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви очаква среща със стар познат, която изключително много ще ви разведри. Отидете на кино, театър или концерт, за да се забавлявате пълноценно. Не говорете за проблеми и неприятности, споделяйте единствено хубави страни от живота си.
02 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще получите предложение, за чието осъществяване имате ярки възможности. Доходите на повечето ще се определят като добри. Към тях може да се прибави късмета, който ви очаква днес. За някои се очертава делово пътуване. Възможни са трудности в интимните взаимоотношения. Необходимо е да проявите повече настойчивост в контактите. Като цяло съдбовни шансове за реализация.
02 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще спечелите уважението на околните, ако ги насърчите да работят за собствения си просперитет, така, както го правите за себе си. Обединените ви усилия ще ускорят благоприятно развитието на събитията в посоката, която всички желаете. За други решаване на имотен въпрос.
02 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Започвате седмицата с добри перспективи за професионалната ви кариера. С помощта на влиятелно лице ще успеете да постигнете напредък и да заемете по-горна позиция в йерархията. Романтично влечение ще ви помогне да понесете по-леко натовареността и да наситите душата си с хубави емоции.
02 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Информация, която очаквате ще ви направи по-раздразнителни, събуждайки у вас съмнения и нездрави мисли. Не избързвайте с решенията си, проверката е начина да разберете истината. От друга страна е добре да помислите върху приоритетите си, пренареждането им ще даде старт на нещо градивно и полезно за бъдещето ви.
02 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Получавате интересна оферта за работа и се колебаете как да постъпите. Съветът е да не действате прибързано, а да помислите спокойно и да изберете нещото, което на вас най-много ви допада. Перспективите са добри, но не очаквайте нещо необикновено. Освен това ще трябва да се разделите и с чувството си за превъзходство, което така силно ви владее.
02 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Залавяте се с различни задачи и повечето от тях ще завършите успешно. В службата са възможни забележки по ваш адрес, но ако си премълчите ще бъде по-добре. Вечерта ви ще мине спокойно, отдадени на семеен уют. Вълнувате се от въпросите касаещи ваши близки и сте склонни да им помагате по всякакъв начин.
02 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успешен делови ден очаква Рибите. Интуицията ви до голяма степен ви помага при професионалните ви ангажименти. Коректното ви отношение към вашите делови партньори ще бъде възнаградено под формата на голяма услуга.
02 юли 2020
Последни новини