От х:

Днес в x:

Расим Муса: Очаквам отнетото в Швеция българче да се върне у нас скоро

Детето на семейство от кърджалийския край е отнето, докато родителите са работили в Швеция. След като са се завърнали в България, те са потърсили съдействие от обществения посредник на Кърджали Расим Муса.

Расим Муса: Казусът показа, че общественият посредник може да бъде полезен и тогава, когато е извън неговите правомощия. Хората от нашия край дойдоха при мен, бяха много настоятелни и разбрах, че нямат финансови възможности, дори не могат да пишат. Затова станах посредник и писах до Агенцията за защитата на детето, до МВР, до Външно министерство, до посолството на Швеция. Изясни се, че наистина е имало грубо отношение на майката към детето и това е дало основание на властите да отнемат детето, още когато е било на 3 месеца. Сега то е на 2 години.

Междувременно семейството се развежда. Бащата след развода продължава да търси своите права, но в момента това може да се реши само от българския съд. Направили сме необходимото родителят да намери компетентен адвокат. Смятам, че съвсем скоро казусът ще намери решение и детето ще бъде върнато в България.

https://www.bnr.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини