От х:

Днес в x:

Фирма за търговия на цигари с капитал 10 лв. стъпва в Смолянско за пет години, ще „чисти“ пътищата през зимата

Каква зима ни очаква по пътищата на Смолянска област не се знае, особено след като стана ясно, че фирма без никаква дейност и фирмен капитал колкото за кутия цигари, е спечелила обществената поръчка за зимно поддържане на републиканските пътища в областта.

Фирма „Грома Холд“ ЕООД е бившата „Агромакс“ – крупен строител на пътища за милиони левове, регистрирана в благоевградското село Бело поле. Тази фирма, както и фирма на футболиста Филип Воденичаров – „Роуг 1“ ЕООД , ще чистят снега и ще извършват зимното поддържане на пътищата в Смолянска област. В сайта на АПИ е публикуван доклад, според който ДЗЗД „Пътно поддържане област Смолян“, което включва двете фирми, е класирано на първо място след процедура по ЗОП и в следващите 5 години ще извършва тази дейност.

Позицията за областта е с прогнозна стойност 18.1 млн.лв. без ДДС. За нея не е успял да се пребори утвърденият строителен предприемач Юлиян Инджов с фирмата си „ИСА-2000“.

Едноличната фирма на футболиста Воденичаров е регистрирана през 2017 г. с капитал от 10 лв., а от вписването ѝ в Търговския регистър няма извършвана дейност.

В предмета му на дейност обаче фигурират от търговия с алкохол и цигари, ресторантьорство и хотелиерство до консултантски услуги и строителство. За едноличното търговско дружество на футболиста са предвидени 2% от превантивните дейности по пътна поддръжка през зимата – тоест възстановителни и ремонтни дейности при бедствия и аварии, а 98% остават за фирма „Грома Холд“.

Обединение, в които участва „Грома Холд“, ще поддържа пътищата и в Благоевград, където работи от години, но за пръв път стъпва в Смолян. Предстои подготвянето и подписването на договорите.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини