От х:

Днес в x:

Председателят на новия общински съвет в Смолян ще бъде Салих Аршински от ДПС?

На пресконференция днес пред журналисти кметът Николай Мелемов обяви, че предстоят срещи с партийните групи н вновия местен парламент, за да се сондират мнения за избор на председател, който трябва да стане по време на тържествената сесия на 8 ноември, когато ще бъде положена и клетвата.

На въпрос за подозренията на гражданите на Смолян, че новият шеф на Общинския съвет ще бъде областният председател на ДПС Салих Аршински, като реверанс за подкрепата на партията му на втори тур за ГЕРБ, Мелемов отговори така:

"Призовавах нашите съграждани да идват на общинските сесии. С Аршински не бях се виждал от месеци. Днес/б.а. 5 ноември/ го видях за тпърви път от много отдавна. Не съм имал с него никаква уговорка. Досега не е поискал нищо от мен. И ако това, което те поискат, ако поискат и е приемливо за нас, ще го обсъдим.

Утре/б.а. 6 ноември/ ще направим среща с тяхна група и наша. В този момент трябва да се говори с всички, дори и с тези, с които нямаме допирни точки. Няма да бъдем сами, а ще говорим с групи. Трябва да търсим личност, която е приемлива и за другите. Смятам, че ако не се разберем и някой друг /б.а. друга партия, представена като група в общинския съвет/ да издигне председател, смятам че не е фатално, защото ще предлагам такива докладни, че да няма нужда да предизвикат съмнения в никого.", коментира кметът и подчерта, че разговори ще се водят с всички групи, от партии и коалиции, които ще присъстват в новия общински съвет.

"Ако получим подкрепата на 16 души, бихме предолжили ние наш председател.", каза в заключение кметът.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини