От х:

Днес в x:

Концерти и изложба на филмови плакати за 10-годишнината на „Късче от лятото“

    Лятна джазова програма и атрактивни изложби ще отбележат 10-годишнината от инициативата „Късче от лятото“ в Димитровград.

    Началото на музикалното лято е в 19 часа на 5-ти юли на Централната градска алея. Димитровградчани ще имат удоволствието да чуят инициаторите на летните джазови мигове през годините от Акустично джазово трио. Концертът е със специалното участие на вибрафониста от Турция Джан Туту и гръцките музиканти Николаос Сидеридис – тромпет и Михалис Петрусис – контрабас.

    На 23-ти юли е откриването на Изложба плакати от колекцията на чешкия Национален филмов архив, която пристига в Димитровград със съдействието на Чешкия център в София. Колекцията ще бъде показана в Изложбената зала „Асен Крайшников“ в КДК. Откриването е в 18 часа. Тя ще остане на разположение на посетителите до 15-ти август. В нея са оригиналните плакати към филмите от 60-те години „Пансион за ергени“, „Като баровци“, „Чук за вещици“, „Аз, печалният Бог“, „Черен Петър“, „Когато дойде котаракът“, „Лимонаденият Джо“, „Дамата на релсите“, „Маркета Лазарова“ и „Строго охранявани влакове“.

    Джазовото късче от лятото приключва с австралийско-английско участие на 1 август отново на Централната градска алея. От 19 часа свирят музикантите от David Dawer trio. Участието в Димитровград е част от лятното турне на групата в България „Джаз на път“. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини