От х:

Днес в x:

Спешно приеха 3-годишни близначета в болница, майката е арестувана

Две 3-годишни близначета – момче и момиче, са приети по спешност в УМБАЛ „Св. Георги“. Сигналът, който е подаден от болницата, е постъпил на тел. 112 около 21.00 часа, на 19 февруари.

Момченцето е с черепно-мозъчна трамва и с опасност за живота. И двете деца са настанени в подходяща за здравословното им състояние клиника. Близначетата са с множество наранявания по тялото.

Органите на реда подозират домашно насилие, затова майката е задържана за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. От полицията уточниха за Дарик, че 37-годишната майка е била под въздействието на алкохол. По предварителна информация бащата на децата е на работа в чужбина. Майката и децата не са от ромски произход.

И двете деца са недохранени, личи си, че не са гледани както подобава, телесното има тегло е недостатъчно, коментира старши комисар Атанас Илков, директор на Областната дирекция на МВР-Пловдив. Тригодишните близнаци тежат колкото няколкомесечни бебета, коментират шокирани медици.

Пред полицаите майката отрекла да е била децата. Обяснила, че гипсова картина паднала върху главата на момченцето. Апартаментът ѝ е запечатан от полицията, а съседите ѝ във входа въобще не знаели, че в жилището живеят деца.
 
Случаят е предаден на прокуратурата. Уведомени са социалните служби, включително отдел „Закрила на детето“.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини