От х:

Днес в x:

Ловец от Ардино застреля 50 килограмов вълк единак

Дългогодишният ловец от дружинка „Ардино – 1“ Чавдар Карамфилов сбъдна мечтата на всеки един авджия – той отстреля с един изстрел 50-килограмов вълкединак по време на птичи лов. Слуката го застигнала в местността „Мак“ в събота около 7 часа сутринта. Заедно с колегата си Здравко Илиев уточнявали, кой къде да застане за отстрел на гривяк. През това време чули шум в дъбова горичка, и забелязали на около 50 метра вълк-единак в храсталака. Обградили хищника, и с един – единствен изстрел Чавдар Карамфилов го отстрелял право в сърцето.

„За първи път гръмнах вълк. Тръпката е много голяма. Надявам се и други ловци, да ги споходи моята слука“, заяви Карамфилов.

Специалистът по лова Айдън Тефиков от Ардино заяви, че е имал предварителна информация от животновъдите в района на село Мак, че вълци нанасят сериозни щети на стопанствата им. „Надявам се до края на сезона да отстреляме и други хищници, тъй като нанасят вреди и на дивеча. Наскоро намерихме изядени две диви прасета в района на Мак“, заяви Тефиков. Той уточни, че ще награди двамата ловци с парична награда.

Председателят на Сдружение „Бели брези“ в Ардино ШахинБайрамов лично е благодарил на ловците за добрата слука, и обещал, че също ще ги награди.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини