От х:

Днес в x:

Кремъл и Белият дом отхвърлиха твърдения за ”тайната” среща

Кремъл и Белият дом остро опровергаха твърденията, че президентите Владимир Путин и Доналд Тръмп са провели "тайна" среща неотдавна в Хамбург.

Съобщенията в американски медии за такава среща са непонятни, каза прессекретарят на президента Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА. Той ги нарече шизофренични.

"Употребата на термин, като "тайна" или "секретна" среща, предизвиква абсолютно удивление и неразбиране. Имаше официално съгласувана по дипломатически канали двустранна среща, а после в кулоарите те неведнъж разменяха мнения и фрази. Нямаше никакви тайни и секретни срещи. Да се твърди това е абсолютно абсурдно", каза Песков.

Според говорителя на Путин подобни твърдения в американските медии говорят, че в политическата върхушка в САЩ се запазва нездравото отношение към Русия, което самият Тръмп характеризира като "руска треска".

"Да се представи това (разговорите) като среща, която може да бъде скрита от някого, е проява на същата тази шизофрения", каза Песков, цитирайки термин, използван от президента Путин.

Опитите на медиите да представят за "тайна" беседата на Тръмп и Путин пред над 40 души в Хамбург, са смешни, заявиха междувременно от Белия дом. 

Беседата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хамбург по време на официалната вечеря в рамките на срещата на върха на Г-20 беше кратка и се водеше в присъствието на няколко десетки хора, което прави смехотворни опитите на медиите да я представят за "тайна" среща, каза на брифинг заместник-говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от ТАСС.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини