От х:

Днес в x:

Олимпиецът Димитър Кумчев със златен пояс от турнир по борба

    Участникът в Олимпийските игри в Рио де Жанейро Димитър Кумчев заслужи златния пояс в абсолютна категория в Международен турнир, който се проведе през уикенда до манастир „Света Троица“ край Тополовград. Същата награда получи и техническият секретар на Българската федерация по борба Тодор Тодоров, който е съорганизатор на турнира, както и на състезанието „Шесте великденски ангела“, който се провежда в Симеоновград.

    В по-малката категория – до 85 кг. призьор в Мирослав Гешев от „Локо“ (Пловдив). В категорията на мъжете до 70 кг победител е сребърният медалист от Европейското първенство миналата година Николай Куртев.

    При жените до 65 кг шампионка стана тополовградчанката Мария Учкова, която е бивша национална състезателка по самбо и джудо.

    В третото издание на надпреварата в памет на легендарните борци Еню Вълчев и Димитър Чифудов участваха близо 150 състезатели не само от България, но и от Гърция. Да наблюдават схватките и да посетят празника на Тополовград дойдоха хиляди хора, сред които редица борци, прославили България на световни ниво. Сред гостите бяха бившият президент на Международната федерация по борба Рафаел Мартинети, световеният шампион Армен Назарян, националният треньор на страната Георги Караманлиев, който е от Тополовград, световната шампионка Станка Златева и други.

    Призьорите в отделните категории получиха грамоти и медали, изработени в САЩ със съдействието на Димитър Чифудов-младши, внук на легендарния борец. Бяха раздадени и парични награди в размер на 10 000 лева, осигурен от организаторите от община Тополовград, общински съветници и спонсори.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини