От х:

Днес в x:

Изработиха светеща карта на туристическите маршрути в община Димитровград

    Светеща карта на туристическите маршрути в община Димитровград изработиха възпитаници на Професионалната гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" в Димитровград. Тя бе представена по време на организирана "Панорама на професиите" на площад "България". Там стана ясно, че гимназията има намерение да подари картата на кметството, за да бъде достъпна за всички, желаещи да пробват маршрутите.

    По време на изложението бяха демонстрирани различните професии, които училището предлага - фризьорски и готвачески умения, грим и прически, химически експерименти, наблюдения с помощта на микроскоп и др.

    "Идеята е да запознаем обществеността с историята на професионалното образование в Димитровград и да представим нашите специалности", коментира директорът на училището Румяна Монева. Тя добави, че професионалната гимназия е била единствен представител на Хасковска област в организираното от МОН разработване на нови документи за професионалното образование. Става дума за разработка на учебните планове и програми от направление "Химически продукти и технологии" за ученици, които ще постъпят в 8 клас.

    Проект на преподавател от гимназията, свързан с приобщаване на широката общонст към училищния живот е бил класирана на второ място в страната в национален конкурс с 50 предложения. Автор е старши учителят по философия в училището Румяна Лозева.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини