От х:

Днес в x:

Спасиха живота на бременна жена с остър инфаркт

Лекарите в пловдивската УМБАЛ "Пълмед" спасиха живота на 30-годишна жена с извънматочна бременност и масивен миокарден инфаркт.

Пациентката е постъпила в болница с продължително кървене, положителен тест за бременност и гръден дискомфорт, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. 

След преглед се установяват клинични данни за остър преден миокарден инфаркт и извънматочна бременност, развиваща се извън фалопиевите тръби -изключително рядко животозастрашаващо състояние с масивен кръвоизлив в корема. 

Веднага е сформиран интердисциплинарен екип от инвазивен кардиолог д-р Кирил Хаджихристев, д-р Спас Патишанов, началник на АГ отделение и д-р Горан Радински, акушер-гинеколог, който извършва сложната операция.

Лекарите премахнали тромбите, запушващи коронарния съд и поставили стент, като същевременно чрез лапароскопия премахнали ембриона от фалопиевите тръби и овладяли коремния кръвоизлив. Така животът на младата жена бил спасен.

След продължителна реанимация пациентката е раздвижена, като й предстоят редовни контролни прегледи от специалисти в АГ отделение и инвазивна кардиология. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    11
    111
    0 -1
    16:44, 1 мар 2017
    Браво, една жена спасили - десет умрели. Това е Пълмед.
  • 2
    Кр
    Красимир
    3 0
    17:13, 1 мар 2017
    Поклон!!!! Браво на тези лекари!!!! Добре,че Ви има,малко останахте,знаещи и можещи!!!
Последни новини