От х:

Днес в x:

Момичетата от ансамбъла: Време е да си починем, да спим колкото искаме

Не очаквах такова посрещане. Това заяви треньорът на националния ни отбор по художествена гимнастика Ина Ананиева след като късно снощи ансамбълът ни кацна в България.

Уникална емоция – така Ананиева описа преживяването от Олимпийските игри в Рио. Треньорът призна и, че ѝ е минавало през главата, че може и да не играят на финал. Да, притеснихме се след като видяхме оценката от квалификацията, каза и Християна Тодорова. Чисто технически бяха подготвени – само духът трябваше да се повдигне, заяви Ананиева пред Нова телевизия, според която квалификацията е била истинското изпитание. Там ансамбълът завърши на седмо място.

Опитът ни помогна да имаме достатъчно самоконтрол, казаха момичета, а Любомира Казанова, която влезе в отбора на мястото на Цвети Стоянова, сподели, че страхът ѝ е изчезнал в момента, в който е започнало съчетанието на ансамбъла.

Не е за жалост, че в Лондон ансамбълът не взе медал, защото тогава нямаше да станат световни шампионки, подчерта Ина Ананиева. Играем вече 18 години, искаме почивка. Почивката е да спим, докогато искаме, да не тренираме всеки ден по часовник, казаха момичетата. Според Християна Тодорова дългата почивка е „няколко месеца”, като тя призна, че не знае какво ще прави след това. Мисля, че трябва да продължат в сферата на спорта, счетоводители няма да станат, добави Ина Ананиева.

Относно обстановката в Рио Ина Ананиева заяви, че предварително много са били наплашени да си пазят багажа и са се изморили постоянно да си носят вещите. Градът е много красив, хората са приветливи, каза още тя.

Много тежко беше, костваше ни много силни емоции, преживявания от ада до рая, защото няколко бяха нещата. Естествено първо инцидента с Цвети, факта, че това беше последното им съчетание и всички очакваха те да вземат медал. Това каза председателят на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева пред bTV за олимпийското изживяване.

„Имаше много сериозна работа с този отбор. Изключително много съм работила върху мотивацията и психическата устойчивост. Те са много различи и чепати, но успяхме да създадем един отбор като един дух, защото това е основното за един ансамбъл. Нито веднъж не съм ги видяла да се скарат“, допълни още тя.

Ренета Камберова предположи, че може би един ден ще се върнат като треньори: „Гимнастиката е част от нас. Негативната критика беше най-добрата мотивация. Всяко лошо нещо ни обединяваше.“

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини