От х:

Днес в x:

Столтенберг: Не питайте мен за референдуми като британския

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг няма да дава съвети на британския премиер Камерън за референдума по членството на Великобритания в ЕС.
Столтенберг, цитиран от ТАСС и БТА, се е пошегувал така със собствения си печален опит с референдумите по същия въпрос в родината му Норвегия. В периода 2000 – 2013 г. той три пъти беше неин министър-председател.

Норвегия е единствената страна в света, която съгласува договор за влизане в ЕС, а после гласува "против" на референдум, при това два пъти, е припомнил Столтенберг.
"И двата пъти аз водих кампания за членство, така че съм експерт по загуба на подобни референдуми – е признал той. - Затова нямам какво да посъветвам Дейвид, ще се наложи сам да се оправя."

"Нямаме нужда от нестабилност"

Но сериозно погледнато, генералният секретар на НАТО се опасява от последиците на евентуален Брекзит, предаде Франс прес.

"Живеем в период, белязан от многобройни заплахи и нестабилност. Нямаме нужда от още нестабилност. Нуждаем се от повече сътрудничество в Европа", е заявил Столтенберг на конференция в Брюксел.

В момента анкетите сочат лек превес на привържениците на Брекзита на предстоящия на 23 юни референдум във Великобритания.

"Дълбоко съм убеден, че това, което наистина е важно за НАТО, е едно силно Обединено кралство в един силен Европейски съюз. Това е добро за Обединеното кралство, но също за НАТО", е добавил шефът на алианса.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини