От х:

Днес в x:

Tata Nano: Може да се предлага от Fiat в Европа

В момента Tata Motors и Fiat са обединени в няколко проекта, сред които са и производството на по-евтини двигатели, както и споделяне на съвместно използване на инженерните си екипи. Скоро обаче партньорството може да се доразвие допълнително, тъй като шефът на Tata, Ратан Тата, обмисля да използва Fiat, за да продава своя мъник Nano и извън Индия.Производството на Nano ще струва само 2500 долара, като самият процес се очаква да започне през октомври – във фабрика в Сингур, Индия.

Ратан Тата каза пред журналистите от Automotive news, че Tata са провеждали разговори с Fiat , както и че индийската компания е отворена към евентуално партньорство – така че да се предлага Nano посредством дилърската мрежа на Fiat. Той обаче пояснява, че на този етап няма някакви конкретни планове за това.

Двете компании се очаква да възобновят преговорите помежду си за съвместно производство, продажба и дистрибуция на камиони – става дума за Tata и подразделението на Fiat – Iveco – което се занимава именно с камиони.Тези преговори бяха прекъснати покрай закупуването на Jaguar и Land Rover от страна на Tata. Но с финализирането на сделката между Ford и Tata, работата на Fiat с Tata може да бъде възобновена.
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини