От х:

Днес в x:

Милионерка с 11 години затвор за робовладелство

Американска милионерка получи 11 години затвор за държане на две необразовани индонезийски жени като робини, съобщи CBS. Милионерката живеела в престижен район на Ню Йорк.
Варша Сабхнани и мъжът й Махендер Сабхнани, родом от Индонезия, са обвинени в жестокост към прислугата, физическа принуда към труд, както и за укриване на нелегални имигранти. Според думите на пострадалите, дори при най-малкото провинение, прислужниците били бити, попарвани с вряла вода, заставяни да вземат леден душ, да ядат чили и други унижения. Жените са докарани в САЩ с обещание да получават по 200 долара на месец за домакинска работа, след което им били отнети паспортите и били заставени да работят по 18 часа на ден.

След изслушването в съда съпрузите Сабхнани били пуснати под гаранция от 4,5 милиона долара, които те внесли. Съпругът получил условна присъда и ще остане на свобода, за да се грижи за четирите си деца. Той бил обвинен в това, че не е попречил на жестокото отношение към прислугата и се е възползвал от труда им.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини