От х:

Днес в x:

Започва втората бийтбокс битка в България

От 12 май започна записването за участие във второто издание на "Nescafe Cool Beatbox Battle". До 6 юни всеки желаещ може да качи кратък видеоклип със свое бийтбокс изпълнение на сайта на CITY Radio/TV.

Условието е бийтбоксът на всеки участник да включва интерпретация на известно парче. Всеки, спазил условията на турнира, ще се класира за втори кръг.

За разлика от миналата година, турнирът, който се организира под мотото "Бъди вътре", ще протече в три кръга. Победителят ще предизвика на финала миналогодишния шампион - Skiller.

Бийтбокс битката между двамата ще определи и кой ще е първият българин, който ще участва на Световното по бийтбокс в Берлин.

Първият кръг ще се проведе онлайн. Качвайки клип на сайта на CITY Radio/TV, всеки участник ще има възможността да избере къде да се яви на прослушване във втори кръг, който от своя страна ще представлява прослушване на живо пред жури.

То ще определи осемте участника, които директно ще се класират на финала в София. Останалите осем ще се определят от онлайн гласуването. Потребителите на сайта и феновете на уникалното гласово изкуство ще имат възможност да гласуват за своите фаворити до 22 юни.

Финалът на "Nescafe Cool Beatbox Battle" ще бъде в края на месец юни, когато на живо 16-те най-добри български бийтбоксери ще влязат в пряка битка.

Специално за лайфа организаторите са поканили отново световноизвестен бийтбоксер. Той ще е част от журито, което ще определи победителя.

Наградите и тази година са изкушаващи. Най-добрият ще получи чек за 1 500 лв. Класиралият се на второ място ще получи 700 лв. и 80 GB I-Pod, а останалият трети ще прибере чек за 500 лв. и микрофон.
Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини