От х:

Днес в x:

Най-страховитите филмови психари

Психарите в киното обикновено са доста по-атрактивни и интересни от тези в реалността. Благодарение на харизмата на актьорите, които влизат в техните образи те могат да бъдат дори очарователни. Разбира се, смъртоносно очарователни. Timesonline предлага своята класация на 10 от най-запомнящите се актьори, изиграли психари.

1. Ейхи Шийна в "Прослушване" от 1999г.

В този японски филм, заснет по едноименния булеварден роман, Ейхи Шийна кара един зрял мъж да скимти от болка. Овдовял самотник решава да провежда фалшиви прослушвания, за да се запознава с послушни млади момичета. Той получава много повече отколкото е искал, когато среща Асами - момиче с лице на кукла, което започва да го измъчва с игли за акупунктура и ток.

2. Джак Никълсън в "Сиянието"

Джак Торънс просто копнееше за малко тишина и спокойствие, за да може да работи по романа си. Но затворен в стаята си в хотел Оувърлук, той получава остър пристъп на клаустрофобия.

3. Антъни Хопкинс в "Мълчанието на агнетата"

Доктор Ханибал Лектър е блестящ, изискан и напълно откачен. Той е лаком убиец, който съчетава удоволствието от убийството, с това от яденето. Тук Антъни Хопкинс е хипнотично зъл и пленително хитър.

4. Крисчън Бейл в "Американски психар"

Вероятно най-забележителното е, че колкото и изтезания и осакатявания да причинява, персонажът на Бейл е безумно плитък и банален. Той се усмихва самодоволно докато тренира във фитнеса, прекъсва секса с проститутка, за да се наслади на собствените си коремни мускули. Изглежда обаче, че той е продукт на безскрупулния финансов пазар от 80-те и явно приема "забиването на нож" доста буквално.

5. Глен Клоуз във "Фатално привличане"

Дано да не съществуват такива освирепели жени като персонажа на Глен Клоуз в този толкова напрегнат трилър с участието и на Майкъл Дъглас. Със своя непоколебим поглед и разрошеа руса коса, Глен Клоуз успява убедително да се превърне от съблазнителна и изтънчена в побесняла и страховита жена.

6. Робърт Мичъм в "Нос страх"

С изражение на побойник и изнасилвач Робърт Мичъм играе имено психопат в много филми. Но точно в "Нос страх", неговата презрителна усмивка и злобния му сексапил, са показани най-добре.

7. Кати Бейтс в "Мизъри"

Кати Бейтс спечели Оскар за най-добра женска роля, именно за своето превъплащение в Ани Уилкс, вманиачена почитателка на писателя Джеймс Кан. Гениалното в изпълнението на Бейтс е намереният деликатен баланс, в който за секунди и без предупреждение, доброто й настроение се превръща в сатанинска лудост.

8. Джо Пеши в " Добри момчета"

Тук Пеши играе Томи Де Вито, малък на ръст гангстер с избухлив нрав и натрапчива мания да бъде най-големият мъж в стаята. Собственото му самочувствие се измерва с броя на коршумите изстрелял по враговете си или по тези, които по някакъв начин са успяли да го обидят.

9. Бети Дейвис в "Какво се случи с Бейби Джейн?"

Дейвис изпълнява ролята на луда жена, филмова звезда като дете, а по-късно провалила се актриса. Сестра й, за разлика от нея, става много известна филмова звезда, но след инцидент остава прикована към инвалидна количка, а Бети Дейвис я унижава по всевъзможни начини всеки ден.

10. Робърт Карлайл в "Трейнспотинг"

Персонажът на Карлайл, Бегби, ще ви накара да изцъклите поглед веднага щом го видите. Целият ураган от глазгоуски гняв се лее от неговата уста, а счупена билярдна щека му служи за меч.
Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини