От х:

Днес в x:

Обявяват на официална церемония "Спортист на годината" - Асеновград`2015

Кой е спортистът на годината ще стане ясно следващата седмица. На официална церемония на 15-ти декември ще бъдат обавени 10-те най-добри състезатели.  Спортните клубове в общината номинираха общо 17 свои представители. Сред тях са щангисти, каякари, кикбоксьори, борци, шахматисти, баскетболисти, танцьори на спортни танци и други, постигнали забележителни успехи на световни, европейски, балкански и национални първенства.

Най-проспериращият млад състезател пък ще бъде избран измежду 8 момичета и момчета, медалисти във възрастовата си група от различни шампионати в страната и чужбина.

На церемонията ще станат ясни и отборът на годината, треньорът на годината, както и най-значимото спортно събитие за изминалите 12 месеца.

Класирането в различните анкети се извършва от журналисти и представители на спортните клубове, чиято дейност e на територията на община Асеновград. Попълването им е анонимно, след което се запечатват в плик и се пускат в специална за целта урна.

На класирания на първо място състезател се присъждат 10 точки, на втория 9 точки и така на десетия - 1 точка. Състезател, който събере най-много точки, се класира на първо място. До десето място се подреждат в зависимост от събраните точки. При положение че някои имат равен брой точки, те се класират на съответното място в крайното класиране. Същият принцип важи и за другите анкети.

Обработката се извършва от общинска администрация, която има задължението да запази в тайна класацията.

Резултатите от анкетите ще се обявяват официално по време на церемонията по връчване на наградите на 10-те най-добри спортисти на общината за 2015 г. в р-т "Амбелино".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини