От х:

Днес в x:

Подадени са 8 жалби срещу решения на ОИК

 Общо 8 жалби са подадени в Общинската избирателна комисия – Първомай, с които се възразява срещу решения от I и II тур на изборите.

След балотажа д-р Катя Попова от името на ГЕРБ обжалва решението за избор на кмет на село Драгойново.

4 са жалбите, подадени от името на ЗС „Александър Стамболийски“. Една от тях е от Янко Николов, кандидат за кмет на село Крушево, който не е съгласен с решението за избор на Радка Петкова. Другите три жалби са подадени от Маргарита Давчева и възразяват срещу решението за общински съветници, решението относно избора на общински кмет и един кмет на кметство.

Освен Тодор Баръмов и Ангел Панайотов от „Движение 21“ е подал жалба срещу решението на ОИК за общински съветници.

Стефан Хаджиев от БДЦ също оспорва решението за общински съветници.

Всички жалби са надлежно описани и придружени от необходимата документация са предадени в Административен съд – Пловдив, където ще бъдат разгледани в следващите дни.

Според Руска Димова – председател а ОИК - Първомай, до голяма степен може да се каже, че жалбите са необосновани, нямат приложени към тях реални доказателства за грешно взети решения. Въпреки това всеки от подателите е получил отговор и документите са придвижени в определения от закона срок.

Днес в Пленарна зала от 14 часа ще започне тържествената сесия, на която в присъствието на Областния управител избраните общински съветници и кметове ще положат клетва.  

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини