От х:

Днес в x:

Условна присъда за екскметица на Патриарх Евтимово, блъснала "на градус" старец на зебра

4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от правото да управлява МПС за 1 г. и 2 м. За това се споразумяха прокуратурата в Асеновград и защитниците на бившия кметски наместник на село Патриарх Евтимово Елена Трифонова. Определението на Районния съд, с което споразумението бе одобрено, е окончателно.

Трифонова се призна за виновна за това, че на 20 август м.г.  блъсна с автомобила си 80-годишен пешеходец на зебра на ул. "Цар Иван Асен II". За щастие, старецът се е отърва без сериозни наранявания, но заради счупен пищял на единия крак му се наложи за кратко да полежи в болница. При проверката бе установено, че Трифонова е седнала зад волана след като е пила - концентрацията на алкохол в кръвта й е била 1,05 на хиляда.

От срока на отнемането на книжката ще бъде приспаднато времето, през което тя е била лишена от право да управлява МПС по административен ред, считано от 20.08.2014 г., до влизане в сила на настоящото определение. Съгласно същото "престъплението е извършено от подсъдимата по непредпазливост, тъй като не е предвиждала настъпването на общественоопасните му последици, но е била длъжна и е могла да ги предвиди."

К.Нешева

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини