От х:

Днес в x:

Лайтмотивът на ГЕРБ: Да разбием монопола в Кърджали!

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията се стреми да спечели гласовете на хората, без да ги дели на наши и ваши.

Като цел за вота ексминистърът си постави ГЕРБ да овладеят оста Враца – Монтана – Видин и "да разбием монопола в Кърджали" с 2-3 кмета на общини.

Той заяви, че е време да спечелят кметско място в Кърджалийско, без това да е резултат от сделка с ДПС.

Цветанов обаче обясни, че имат подкрепата от хора на Лютви Местан за кандидата на ГЕРБ в Нова Загора, но той бил подкрепен и от други политически сили, защото имал качествата на лидер.

"ДПС са първа политическа сила в някои региони, в повечето от тях са получавали и подкрепа от БСП", посочи още Цветанов.

Той обаче не пропусна да сподели информацията, получена в предизборния им щаб, че в Борино (Смолянско) Реформаторският блок ще подкрепи кандидат-кмета на ДПС. Той изрази съжаление, че липсва "активна и конструктивна опозиция" в лицето на БСП.

Цветанов даде висока оценка на кмета на Ивайловград, въпреки обвиненията за незаконен добив на облицовъчен камък в общината, но обеща да провери тези сигнали.

По думите му, предизвикателството пред партията е "да покажем видимите резултати на кметовете на ГЕРБ и да покажем, че можем да поемем нови предизвикателства в регионите, където нямаме присъствие".

Веднага след това Цветанов, подкрепен от симпатизанти и младежите на ГЕРБ, партията първа се регистрира в Централната избирателна комисия за предстоящите местни избори на 25-и октомври.

За поредна година първото място им бе гарантирано, благодарение на членове на младежката организация на партията, които дежуряха денонощно пред сградата на комисията от 10-и август насам.

Едно от изискванията към партиите и инициативните комитети е да предоставят пред комисията най-малко 2500 подписа на свои симпатизанти. Крайният срок за регистрация е 9 септември.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини