От х:

Днес в x:

Арабската коалиция разполага близо 3000 войници в Йемен

Сухопътни сили от 2800 проправителствени войници, придружени с танкове и бронетранспортьори, се насочиха към контролирана от хутите военна база в Йемен, след като въздушните удари на водената от Саудитска Арабия коалиция прочистиха пътя им.

Военна база ал-Анад е разположена северно от пристанищния град Аден. Тя е основният лагер на хутите в южната част на страната, съобщава „Спътник".

Представители на арабската коалиция информират, цитирани от „Асошиейтед прес", че съюзническите бойци са установили контрол на западния портал на ключовата база.

Междувременно представители на хутите казват, че базата продължава да е под техен контрол, на фона на ожесточени боеве и непрекъснатите въздушни удари на арабската коалиция.

Сухопътните сили са съставени предимно от саудитски специални части, разузнаване и логистичен персонал, подкрепяни от персонал и оборудване от Обединените Арабски Емирства и обучени йеменски бойци.

Йеменските сили, които са лоялни на президента в изгнание Хади, са потърсили помощ от страните в коалицията за операцията по Ал-Анад. Това обявил представител на йеменската армия, като ги нарекъл „партньори в освободителната операция за Аден и други провинции".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини