От х:

Днес в x:

Откриха втора жертва на убиеца от Калифорнийския университет

Мъжът, застрелял преподавателя Уилям Клъг в Калифорнийския университет, е извършил най-малко още едно убийство, предадоха Ройтерс и БТА.
Органите на реда идентифицираха убиеца като Майнак Саркар.

Саркар застреля вчера Клъг в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, а после се самоуби. Полицията каза, че е намерила на мястото бележка, говореща за самоубийство.

Следователите са намерили съставен от Саркар списък с набелязани за убиване хора. В него е фигурирало името на жена, която е била открита мъртва в Минесота.

В списъка са били включени имената на Клъг и на още един преподавател, който е невредим и чиято самоличност не беше разкрита.

По информация на "Лос Анджелис таймс" мотивите за убийството на Клъг са свързани с професионалната му дейност. Според всекидневника Саркар е учил и се е занимавал с изследвания в Станфордския, Тексаския и Калифорнийския университет и няколко месеца е работил в компания "Ендурика" в Охайо.

През 2014 г. той е писал докторска дисертация под ръководството на Клъг и даже е изразил писмено благодарността си към него за наставничеството.

Докторантът обаче заподозрял преподавателя, че е откраднал парола от компютъра му, и призовал студентите да не се доверяват на Клъг. Това личи от коментари на Саркар в интернет.

Вестникът цитира неназован университетски източник, който определи появилите се в интернет твърдения като "неверни" и "напълно психотични".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини