От х:

Днес в x:

Пиронкова стартира с победа в Дубай след 16 пробива и над два часа игра

Цветана Пиронкова започна с победа участието си в силния турнир в Дубай, който е с награден фонд 2.5 млн. долара. Най-добрата българска тенисистка се наложи над чехкинята Клара Коукалова с 6:3, 4:6, 6:3 в драматичен мач, който продължи 2.02 часа и премина през 16 пробива.

27-годишната Пиронкова записа пета победа в седмия си мач с 32-годишната Коукалова, а в спор за място на осминафиналите ще срещне Шуей Пън от Китай или Елена Веснина от Русия, която влезе в турнира като "щастлива губеща" от квалификациите.

Пловдивчанката не започна добре днешния мач и още в първия гейм допусна пробив на нула. Коукалова го затвърди, но Пиронкова навлезе в ритъм и изравни за 2:2. Последва нов пробив в полза на чехкинята, но българката отговори с четири поредни гейма в своя полза, с които спечели първия сет.

Пиронкова увеличи серията си до шест поредни гейм, за да поведе с 2:0 във втората част. Коукалова обаче не само върна пробива, а реализира втори пореден за 4:2. Българката веднага върна пробива и след това изравни за 4:4, но с два поредни гейма в своя полза чехкинята изравни сетовете.

В решителната трета част Пиронкова два пъти повеждаше с пробив в началото, но Коукалова два пъти успяваше да го върне, за да се стигне до 3:3. Българката обаче направи още един в седмия гейм, след това го затвърди, а в деветия гейм отново спечели подаването на съперничката и приключи оспорвания двубой.

Пиронкова завърши мача с девет пробива от 14 възможности, а Коукалова реализира седем при 18-те си шанса. И двете спечелиха огромен брой от точите си при посрещане. Българката спечели общо 104 точки, 49 от които при сервис на съперничката, а чехкинята - цели 52 от своите 89.

Пиронкова реализира шест аса при пет двойни грешки, а показателите на Коукалова бяха съответно един и осем. Българката завърши с 64% спечелени точки след вкаран първи сервис и 35% след втори, а чехкинята - 66% и 20%.

През миналата година Пиронкова отпадна във втория кръг на квалификациите в Дубай след загуба от Южени Бушар. През тази българката попадна в потока на поставената под номер 1 Симона Халеп, като среща между двете е възможна в третия кръг, който 50-ата в световната ранглиста никога не е достигала.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини