От х:

Днес в x:

Бизнесът на Кърджали и Коджаели се цели в европейските пазари с общи проекти

Фахри Идриз приветства Баръш Йеничери

Бизнесът на Кърджали и Коджаели се прицели в европейските пазари чрез общи проекти. Днес представители на работодателски организации,шефове на фирми, предприемачи седнаха на една маса за да обсъдят съвместни инициативи за излизане на необятния пазар на Европейския съюз. Първоначално форумът е бил замислен да се проведе в Пловдив, но от сдружението БАШСИАД,представляващо бизнеса от Коджаели за град-домакин е избран Кърджали. От турския град са предпочели за партньор клонът на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България в Кърджали с председател инж.Фахри Идриз.

Президентът на БАШСИАД Баръш Арат сподели,че са дошли в Кърджали да проучат възможността за нови проекти. Коджаели е с важно стратегическо значение. Имаме много иновации.Имаме също водещи фирми със собствена марка, които могат да произвеждат и изнасят на европейския пазар. Сред нашите цели е да имаме световни марки. За това са нужни стратегически партньори, подчарлта Баръш Арат. Той отбеляза,че глобалния свят е едно предизвикателство и обединявайки се можем да отклрикнем на него. Имаме нужда от образовани специалисти, открити за развитие и конкуренция. Можем да ги намерим при новите си партньори, подчерта още гостът.

Ние сме хора, които от векове споделят радостта и съдбата на една и съща територия.Работим балканските страни да се споменават с мир. Трябва да се концентрираме в области,където имаме конкурентноспособно единсто, каза в приветстието си президентът на БУЛТИШ-Пловдив Васъф Билгинер. Заедно можем да построим бъдещето си върху икономическото сътрудничество. Бизнесфорумът може да допринесе за братство,разбирателство и стабилност, категорпичен бе председателят на българо-турското сдружение БУЛТИШ.

Нашата задача е да организираме повече такива срещи, отбеляза търговското аташе на Република Турция в Пловдив Баръш Йеничери. Той бе наречен от водещия на срещата Васил Байданов „нашия посланик пред турския бизнес“. Той припомни, че наскоро в Кърджали също е имал среща с бизнеса. Баръш Йеничери предложи подобен форум да се направи и в Турция. Отговарям за десет области, ще съберем делегащия и ще осъществим контакти и в Турция, каза още Йеничери.

Домакинът на форума Фахри Идриз, който е председател на КРИБ отбеляза, че организацията която представлява обединява над 100 фирми. Целият бизнес в Кърджали гледа в една посока. Ние сме усетили силата на сдружаването. С общи усилия ще достигнем до пазарите на Европейския съюз. Нашето мото е Обединявай и управлявай“,подчерта Фахри Идриз.

Водещият Васил Байданов подчерта,че Кърджали винаги посреща гостоприемно. Той се слави със своите забележителности и здравословна кухня. Изрази надежда,че срещата макар и опознавателна,ще има сериозни резултати.

Приветствия поднесоха председателят на Кърджалийската търговско промишлена палата Наско Настев,председателят на УС на Стопанска камара Альоша Синабов и председателят на Камарата на строителите Александър Елинов-Садък.

Гост на форума бе кметът на Ардино Ресми Мурад.

Георги Кулов

Баръш Арат
Баръш Йеничери
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини