От х:

Днес в x:

Славейковци искат омбудсмани по училищата, възлагат на Хакиф Емин да защити идеята пред властите

Славейковци поискаха омбудсмани по училищата и възложиха на обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин да направи предложение пред сдружението на обществените посредници в страната и пред законодателите. Идеята на славейковци бе провокирана от инициативата на Хакиф Емин в България да има младежки омбудсман.

Обсъждаме идеята в СОУ”П.Р.Славейков” да изберем обществен посредник.Тя се съгласува с ученическия парламент, сподели Георги Кючуков, който покани Хакиф Емин в училището.Според Кючуков учениците били много доволни, защото Хакиф Емин общувал на „близък до тях език”.

Общественият посредник на Кърджали разказа на дванадесетокласниците за възникването на институцията омбудсман в Швеция и за призванието тя да защитава интересите на обикновените хора пред органите на властта. Той обясни,че в България националният омбудсман, не е обвързан с общинските. От 264 общини в страната ,едва 24 имат обществени посредници. Кърджали е единствения град в областта с такава институция и затова много хора от другите общини на Източните Родопи търсят справедливост при него.

Георги Кючуков посочи, че Хакиф Емин е избран от общинския съвет в Кърджали с пълно единодушие и че той отстоява интересите на онеправдани кърджалийци.

Учениците имаха много въпроси към Хакиф Емин,на които той даде изчерпателни отговори.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини